Домашно посещение

Домашно посещение

Yellow Paper phone mail

Поради въведената епидемична обстановка и препоръката за максимална дистанция с цел предпазване от заразяване, моля да обмислите възможността за online  консултации.

 

 

 

Правя домашни посещения само при условие, че нито вие, нито аз имаме симптоми на заболяване. Ако държите на домашно посещение следва да сте наясно с евентуалните рискове от заразяване с Covid 19 . От своя страна и с цел вземане на предпазни мерки, за вас и за себе си, при посещение в дома Ви, аз ще нося маска през цялото време. Преди да започнем каквото и да е с бебето, ще ви попитам къде мога да измия добре ръцете си.

Това е консултация за кърмене, когато бебенцето вече се е родило. Обичайно се провежда във вашия дом, но може да бъде и на друго удобно за двете страни място. Особено подходящо за бебета под 6 седмици.

 • Приятно и лесно кърмене;
 • Вие и бебето да се чувствате удовлетворени;
 • Адекватно хранене чрез кърмене и наддаване;
 • Разрешаване на проблеми свързани с кърменето
 • Имате нужда някой да Ви посети у дома след изписването, за да обсъдите кърменето в първите дни и седмици.

При нужда, ще получите насоки за консултация с лекар специалист. А след консултацията, ще получите и мейл с обобщена информация за всичко, което сме обсъждали.

Домашното посещение е в рамките на 90 до 120 минути. Включва проследяване по телефон, както и изпращане по електронната поща на резюме от срещата и допълнителни материали в рамките на 3 работни. Цена:

 • 60 лева;
 • Извън Околовръстен път на София – по договаряне;

Насоки за успешна консултация. Добре би било часът за посещение да се уговори така, че да е минало не повече от 90 минути от последното хранене, ако то е било само с кърма или не повече от 120 минути, ако е имало и добавка от адаптирано мляко. Твърде гладните бебета, може да нямат търпение да засучат и да се хранят спокойно, а ако бебето Ви е току що нахранено, може да не иска да засуче отново или да спи по-дълбоко.

По време на консултацията.

 • Бебето и неговите потребности са с предимство – това означава, че когато настъпи момента за хранене, не бихме искали да се бавим. Стараем се в максимална степен да се съобразим с режима и темпото на бебето;
 • Ако към момента на консултацията бебето ви се дохранва, е добра идея да имате готовност да приготвите допълнително мляко;
 • Оценка на способностите на бебето да суче ефективно се прави като наблюдавам сукането на бебето на гърда и при нужда като му предложа свой пръст да засуче. За случая използвам медицински, нестерилни винилови ръкавици за еднократна употреба. Това става винаги под формата на игра и никога против волята на бебето;
 • Ако  имате записки за режима на бебето – брой напишкани и наакани пелени, количество на изцедена кърма, количество на адаптирано мляко или друго касаещо бебето, ще се радвам да ги видя и да ги обсъдим.
 • Ще говорим дълго – можете да си водите записки, да задавате допълнителни въпроси. Ще е добре да обсъдим бременността и раждането, здравословни проблеми при вас и бебето ви, които могат да имат отношение към кърменето;
 • За всичко, което касае домашното посещение, можете да се обадите по телефон и да обсъдим как би било най-удобно за Вас и Вашето бебе. Обърнете внимание и на тази статия  Кога и защо да потърсим консултант по кърмене

Моля, имайте предвид! Рядко мога да реагирам за среща в рамките на деня, в който сте се обадили. Ето защо, добре е да се обадите предварително за уговорка.