Консултации с мен

Yellow Paper phone mail

Вие и вашето бебе сте уникална двойка майка и бебе. Ето защо и консултацията по кърмене е индивидуална, съобразена с вашите конкретни нужди. Така можем обсъдим всички детайли подробно, за да се чувствате максимално спокойни и уверени в себе си.

 

 

 

Online Консултация за кърмене

portrait-of-baby-boy-playing-on-laptopПоради въведената епидемична обстановка и препоръката за максимална дистанция с цел предпазване от заразяване, моля да обмислите възможността за online  консултации.

Използваме платформата Skype или Viber  (можем да обсъдим и други варианти за свързване, ако желаете). След като се уговорим за дата и час, аз ще ви изпратя линк за регистрация. След консултацията ще получите мейл съдържащ най-важните неща, за които сме си говорили. Ако е удобно, можете директно да ми пишете  във Viber, за да уговорим ден и час за срещата. Ако искате да обсъдим нещо спешно, тогава не се притеснявайте да се обадите по телефона.

Продължителността на консултацията е в рамките на 90 до 120 минути. Включва проследяване по телефон/viber или друг начин, както и изпращане по електронната поща на резюме от срещата и допълнителни материали в рамките на 3 работни.

Цена: 40 лева

Повече за организацията на консултацията прочетете в Online консултация за кърмене

Online Консултация преди раждане.

Photo via VisualHunt;Предварителната информация и подготовка е помогнала на много майки да кърмят успешно своите деца.

Продължителността на консултацията е в рамките на 90 до 120 минути. Включва изпращане по електронната поща на резюме от срещата и допълнителни материали в рамките на 3 работни.

Цена:
40 лева – online консултация
6
0 лева  – лична среща. Може да се организира в тесен кръг заедно с ваши приятелки

Повече за организацията на консултацията прочетете в Online консултация преди раждане

Домашно посещение

Моля, да обмислите възможността за online консултация. След като я осъществим и ако все още има нужда, можем да направим повторна консултация в дома Ви.

Правя домашни посещения само при условие, че нито вие, нито аз имаме симптоми на заболяване. Ако държите на домашно посещение следва да сте наясно с евентуалните рискове от заразяване с Covid 19 . От своя страна и с цел вземане на предпазни мерки, за вас и за себе си, при посещение в дома Ви, аз ще нося маска през цялото време. Преди да започнем каквото и да е с бебето, ще ви попитам къде мога да измия добре ръцете си.

Това е консултация за кърмене, когато бебенцето вече се е родило. Обичайно се провежда във вашия дом, но може да бъде и на друго удобно за двете страни място. Особено подходящо за бебета под 6 седмици.

Домашното посещение е в рамките на 90 до 120 минути. Включва проследяване по телефон, както и изпращане по електронната поща на резюме от срещата и допълнителни материали в рамките на 3 работни. Цена:

 • 60 лева;
 • Извън Околовръстен път на София – по договаряне;
Повече за организацията на консултацията прочетете в Домашно посещение

Повторна консултация.

Ако бихте искали да обсъдим промените, които са настъпили след първото посещение, тази консултация е за вас.

Цена:

 • 30 лева за София град
 • Извън Околовръстен път на София – по договаряне;

Тази консултация е възможна в рамките на 2 седмици от първоначалната.

Какво още:

 • Кърмене на недоносено бебе;
 • Поза, засукване, разранени зърна;
 • Недостатъчно наддаване;
 • Недостиг на кърма и дохранване;
 • Релактация –  възстановяване на спряна кърма;
 • Кърмене на бебе със здравословни проблеми – кърмене на бебе със цепната устна или небце; кърмене на бебе със вродено сърдечно заболяване, синдром на “Даун” или друго;

Безплатна консултация

Безплатните консултации са за по-общи въпроси в рамките на 10-на минути по телефон или като използвате формата за коментари в блога, касаещи предимно бебета над 3 месеца.

Може да обърнете внимание на статията Кога и защо да потърсим консултант по кърмене

Моля обърнете внимание на Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните им данни

106 comments

 1. Здравейте, Деси. Моето бебче е на 2 месеца и 1 седмица, роден със секцио. Изцяло е на кърма, ползваме силконови протектори, още при първото ми бебче се наложи след препоръка от консултант, зарсди вдлъбнати зърна, но и нея я кърмих успешно близо година.
  Проблемът ми е следния – на вечерното хранене не ми достига кърма. Бебчо яде на три часа, с една по-голяма пауза вечер от 21 до 3 часа. Всички останали кърмения са наред, яде си по около 120 гр (тегля го на кантар), само на вечерното суче по около 90 гр и после трябва да чака по 30-40 мин да дойде кърма (Усещам като слиза в гърдите ми). През това време напоследък се ядосва, засуква много здраво, като мр боли така, или пък плаче. Не мога да разбера защо точно на това хранене нямам достатъчно кърма?
  Само да добавя, че наддава по над 1 кг на месец и че след всяко хранене се цедя, зарсди силиконовия протектор (отново по съвет на консултант по кърмене). На всяко хранене яде по само от едната гърда, като ги редувам, така че гърдата в 21 часа е веднъж лявата, веднъж дясната.
  Ще съм благодарна за съвет.

 2. Здравей Силвия,
  Случва се при доста бебета вечер да са неспокойни, особено първите седмици или месеци. Понякога са просто емоционално превъзбудени, друг може наистина да не им достига кърмата. Някои майки споделят за такъв опит. Ако и ти мислиш, че не достига кърмата именно тогава, може да започнеш да кърмиш бебето по-често, особено ако се кърми от една гърда на хранене. При това положение всяка гърда се стимулира на 6 часа. Понякога това се оказва твърде голяма пауза и може да доведе до забавяне на лактацията. Много добре правиш, че изцеждаш гърдите. Наистина при употреба на протектор това може да е много необходимо. Може да опиташ вечер да изцеждаш и двете гърди или да предлагаш на бебето да суче и от двете, ако едната не му стига. Иначе, имате чудесно наддаване – изглежда се справяте много добре и много навреме търсиш доълнителна информация, за да избегенш евентуални бъдещи трудности.
  Надявам се информацията да ти е полезна. Ако имаш и други въпроси, не се притеснявай пишеш.
  Поздрави :)

 3. Здравей, Деси,
  Изключително много ти благодаря за съветите. Благодарение на теб, всяка вечер (понякога и следобяд) бебчо яде и от двете гърди и така е доволен и сит и то хапва за доста по-кратко време.
  Още веднъж – благодаря!

 4. Здравейте, дъщеря ми вчера направи 5месеца от около две седмици започна да яде на няма и час и през деня и през нощта. Какъв съвет бихте ми дали на 02.06 сме на консултация и ще видим как е със наддаването. Преди ядеше само от едната гърда сега вече и от двете. Възможно ли е да не й стига?

 5. Здравей Иванела,
  По принцип е добре да се предлага на бебето да суче толкова често, колкото желае. Понякога се случва да има такива периоди при бебетата. Друг път може да е признак, че при майката се очаква скоро цикъл, т.е. бебето се държи и изглежд атака сякаш кърмата изобщо не му стига… Ако се окаже цикъл, то това поведение е временно и не е проблем.
  Ако искаш може да споделиш какво е наддаването по месеци до сега. Дали приема неща друго освен кърма?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code